آموزش نصب cpanel و whm

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
آموزش نصب cpanel و whm

سی پنل به دلیل خدمات عالی و به دلیل کنترل پنل پیش فرض وردپرس، محبوب ترین کنترل پنل میزبان وب در جهان است. اوبونتو نیز در نوع خود محبوب جهانی است. به عنوان محبوب ترین توزیع لینوکس در جهان عمل می کند. با توجه به اینکه لینوکس خود مورد علاقه مدیران و توسعه دهندگان وب است، اوبونتو و سی پنل یک بازی طبیعی ساخته شده در بهشت ​​هستند، اوبونتو اخیراً نسخه 20.04 LTS خود را در اختیار کاربران قرار داده است که تغییرات مثبت زیادی را در توزیع محبوب به ارمغان آورد. به جرات می توان گفت که اگر مدیریت سرورها و میزبان های وب فعالیت اصلی شماست که باید پشت صفحه انجام دهید، با داشتن cPanel در نسخه اوبونتو نمی توانید اشتباه کنید. بنابراین امروز در این مقاله می خواهیم به نحوه نصب سی پنل در اوبونتو بپردازیم.

اما قبل از انجام تمام این توضیحات فنی، بیایید یک مسیر انحرافی سریع داشته باشیم تا حقایق و تعاریف اولیه خود را درست کنیم. این به ما کمک می کند تا بفهمیم چرا اوبونتو توزیع انتخابی در این راهنما است. همچنین به ما درک بهتری از چیستی cPanel و کاربردهای اصلی آن به ما می دهد. ایجاد این تعاریف اساسی به نوبه خود به ما کمک می کند تا بفهمیم که چرا در وهله اول دچار مشکل می شویم.

 

 سی پنل چیست؟

cPanel اول از همه یک کنترل پنل است که توسط مدیران وب و توسعه دهندگان برای مدیریت هاست سرور استفاده می شود. این امکان را به کاربران می دهد تا از رویه های کدگذاری طاقت فرسا که در گذشته برای ایجاد کوچکترین تغییرات لازم بود، عبور کنند. cPanel عمدتا در لینوکس استفاده می شود. این به نفع خود عمل کرده است زیرا بخش بزرگی از مدیریت سرور نیز بر روی لینوکس و توزیع‌های متعدد آن انجام می‌شود. در طول سال ها، cPanel انتخاب برتر در میان کنترل پنل های میزبان سرور باقی مانده است. این در حالی است که برخلاف بسیاری از رقبای خود یک سرویس پولی است.

این باید به عنوان گواهی بر توانایی و کیفیت آن به عنوان مدیر میزبان سرور باشد. حتی پس از این همه سال و ظهور رقبای آزاد بی‌شماری، توانسته در صدر بماند. cPanel به عنوان کنترل پنل پیش فرض برای وردپرس عمل می کند. این واقعیت دوباره قابلیت اطمینان آن را نشان می دهد، اما همچنین به عنوان یک عامل اصلی در پشت موفقیت مداوم سی پنل عمل کرده است.

کاربردهای اصلی سی پنل

 اکنون می دانیم که cPanel یک کنترل پنل میزبان سرور است. اما این دقیقا به چه معناست؟ موارد استفاده واقعی و ملموس cPanel چیست؟ cPanel به عنوان یک ابزار جلویی کار می کند که با بسیاری از رایج ترین موارد استفاده و موارد نیاز برای کاربران روزمره از پیش پیکربندی شده است. این بدان معنی است که همه می توانند از آن برای ایجاد تغییرات معنی دار در وب سایت، دامنه، هاست فایل، سرور و غیره استفاده کنند. پنج مورد زیر جنبه ها و کاربردهای اولیه cPanel در دنیای مدیریت سرور در سال 2023 است.


مدیریت دامنه ها

در حالی که در گذشته، حتی کوچکترین و حاشیه ای ترین تغییر در یک دامنه، شما را ملزم می کرد که راه خود را در مورد کدنویسی و ایجاد رشته های طولانی کد برای اجرا بدانید، سی پنل به کاربران خود این امکان را می دهد تا با چند روش ساده، دامنه های خود را به دلخواه مدیریت کنند. کلیک می کند. می‌توانید با استفاده از cPanel دامنه خود را فعال، خاموش، پارک، جلو و حرکت کنید. می‌توانید عمیق‌تر کاوش کنید و زیر دامنه‌ها ایجاد کنید و حتی DNS خود را مدیریت کنید و ابزارهای شخص ثالث را با استفاده از cPanel در دامنه خود ادغام کنید و در عین حال طرح‌بندی کلی دامنه خود را مدیریت کنید.


مدیریت ایمیل ها

بازاریابی ایمیلی، مدیریت هرزنامه و ایجاد جعبه‌های جدید، همه جنبه‌های به هم پیوسته وب مدرن هستند که هر مدیر وب باید از آن‌ها آگاه باشد تا از آنها به نفع خود استفاده کند یا از خود در برابر آن محافظت کند. با سی پنل می‌توانید به راحتی صندوق‌های پستی جدید ایجاد کنید، ردیف‌های ایمیل از پیش تعیین‌شده را برای ارسال ایجاد کنید و پاسخ‌دهندگان خودکار را فعال کنید تا حضور وب شما را تا حد امکان خودکار کنند. از ارسال ایمیل نیز می توان برای خودکارسازی بیشتر موارد استفاده کرد. آخرین اما مهم نیست که می توانید فیلترهای اسپم پیشرفته را فعال کنید تا از خود در برابر هرزنامه های آنلاین محافظت کنید.


مدیریت فایل های گزارش

بخش عمده دیگری از مدیریت وب مربوط به دانستن راه شما در مورد فایل های گزارش است. این فرآیند در گذشته حتی برای مدیران و توسعه دهندگان باتجربه یکی از سخت ترین فرآیندها بود، زیرا برنامه نویسی می تواند بسیار سخت و پیچیده باشد. سازگاری WHM داخلی cPanel دو ویژگی جدید را برای شما به ارمغان می آورد که زندگی را در اینجا آسان می کند. شما به راحتی می توانید از ابزارهایی مانند AWStats و Webalizer برای مرور و تجزیه و تحلیل سریع فایل های گزارش خود استفاده کنید. این به نوبه خود به شما امکان می دهد دسترسی ها و مجوزهای مربوط به وب سایت یا سرور خود را بدون سر و صدا بررسی هر مجوز یا دسترسی با کدگذاری خاص خود بررسی کنید.


مدیریت پایگاه های داده

هر مدیر وب قبلاً می داند که مدیریت داده های خود در بسترهای مختلف یکی از مهم ترین جنبه های کار است. cPanel به خوبی با سایر ابزارهای مدیریت داده ادغام شده و دارای ویژگی های خاص خود برای آسان کردن زندگی در این زمینه است. شما به راحتی می توانید داده های خود را که در فضای وب هستند در اسلات های cPanel ذخیره کنید و از آنها نیز نسخه پشتیبان تهیه کنید. cPanel همچنین از پروتکل‌های MySQL و PostgreSQL پشتیبانی می‌کند که به شما امکان می‌دهد وظایف فوق‌الذکر را با دسته‌های بزرگ‌تر داده به همین راحتی انجام دهید. امکان مدیریت آسان مجموعه فایل های بزرگتر دلیل دیگری برای محبوبیت سی پنل در شرکت های بزرگتر است.


مدیریت امنیت

دلیل اصلی موفقیت سی پنل توجه آن به امنیت بوده است. این هم به معنای امنیت شدید برنامه است که نقض آن را تقریباً غیرممکن کرده است و همچنین به گزینه های امنیتی که برای شما در سرور شما ارائه می دهد. cPanel به شما این امکان را می دهد که از تکنیک های پیشرفته ای مانند مسدود کردن IP، محافظت از دایرکتوری و فعال کردن گواهینامه های SSL برای جلوگیری از هرگونه مزاحم احتمالی علیه کنترل پنل خود و همچنین خود سرور استفاده کنید.  اگرچه cPanel در گذشته دارای برخی نقص‌های امنیتی بود، این موارد مدت‌هاست که از بین رفته‌اند و به‌نظر می‌رسد به‌روزرسانی‌های چند سال اخیر هر جایی را برای چنین حوادث ناگواری از بین برده است.

چگونه سی پنل را در اوبونتو نصب کنیم؟

اکنون که حقایق و تعاریف اصلی خود را به درستی دریافتیم، بیایید مستقیماً به نکات فنی نحوه نصب cPanel در اوبونتو بپردازیم. راهنمای زیر به شما این امکان را می دهد که cPanel را بر روی اوبونتو 20.04 که آخرین نسخه اوبونتو در زمان نوشتن است نصب کنید.


مرحله 1: سیستم مورد نیاز را بررسی کنید

قبل از اینکه هیجان زده شوید، مهم است بدانید که دستگاه شما واقعاً قادر به اجرای cPanel بر روی سخت افزار فعلی خود است. برای داشتن یک تجربه قابل دوام با cPanel در اوبونتو 20.04 به شرایط زیر نیاز دارید:

مورد نیاز حداقل پیشنهادی
پردازنده 1.1 گیگاهرتز 2 گیگاهرتز
رم 1گیگابایت 4گیگابایت
معماری 64bit 64bit
سیستم عامل Ubuntu Ubuntu 20.04 LTS
فضا 20گیگابایت 40گیگابایت

علاوه بر این الزامات، شما به یک آدرس IP ثابت و همچنین یک نام دامنه کاملا واجد شرایط (FQDN) نیاز دارید.

مرحله 2: فایروال را غیرفعال کنید و به سیستم root (اختیاری) بروید

اکنون می‌توانید فایروال را غیرفعال کنید که فرآیند نصب را آسان‌تر می‌کند، هرچند ممکن است ناامن باشد. اگر تصمیم گرفتید آن را غیرفعال نکنید، باید بعداً مراحل باز کردن برخی از پورت ها را طی کنید. شما باید به کاربر اصلی خود دسترسی داشته باشید. برای این کار دستور زیر را اجرا کنید:

sudo -i

سپس باید فایروال‌هایی که قبلاً فعال شده‌اند را غیرفعال کنید زیرا در فرآیند نصب اختلال ایجاد می‌کنند، این سه دستور را به ترتیب اجرا کنید:

iptables-save > ~/firewall.rules
systemctl stop ufw.service
systemctl disable ufw.service

مرحله 3: اوبونتو را به روز کنید

در حالی که می توانید cPanel را روی هر نسخه از اوبونتو نصب کنید، توصیه می شود این کار را در اوبونتو 20.04 انجام دهید. این نسخه سازگاری را افزایش داده است و تجربه cPanel بهتری را در اختیار شما قرار می دهد. از خطوط فرمان زیر برای بررسی و اجرای خودکار آخرین به روز رسانی ها استفاده کنید:

sudo apt update
sudo apt upgrade

مرحله 4: نام میزبان واجد شرایط را تنظیم کنید

همانطور که قبلاً در بخش الزامات ذکر کردیم، شما به یک نام دامنه کاملاً واجد شرایط نیاز دارید. بنابراین، و این مهم است، مطمئن شوید که چنین نام میزبانی را قبل از رفتن به فرآیند نصب دارید.

با اجرای دستور زیر موجود خود را بررسی کنید:

hostname

اکنون از دستور زیر استفاده کنید تا نام میزبان را به یک نام میزبان کاملا واجد شرایط تبدیل کنید، فرض کنید می‌خواهیم یک نام میزبان جدید با یک فرمان بسازیم (نام میزبان جدید را با نام انتخابی خود جایگزین کنید):

hostnamectl set-hostname new-hostname
hostnamectl set-hostname yourserver.domain.com

حتی نیازی به راه اندازی مجدد با این روش ندارید. برای بررسی اینکه آیا تغییرات اعمال شده اند یا خیر کافی است دستور زیر را اجرا کنید:

hostnamectl

مرحله 5: دستورات نصب را اجرا کنید

اکنون که FQDN خود را راه اندازی کرده اید، زمان نصب cPanel در اوبونتو است. از همین روش می توان برای نصب WHM در اوبونتو نیز استفاده کرد. ابتدا باید یک Shell Session ایجاد کنیم. این باعث می شود که جلسه علی رغم مشکلات شبکه فعال شود. با استفاده از کاربر root وارد شوید و دستور را اجرا کنید:

screen
cd /home && curl -o latest -L https://securedownloads.cpanel.net/latest && sh latest

با مشاهده این صفحه یعنی سرور درحال دانلود سی‌پنل و whm می‌باشد.

مرحله 5: شماره پورت مربوطه را باز کنید

برای اینکه مطمئن شوید سی پنل شما در اوبونتو به خوبی اجرا می شود، باید چند پورت مربوطه را برای آن باز کنید. ما قصد نداریم به جزئیات نحوه دسترسی به فایروال و باز کردن پورت ها بپردازیم، می توانید از این راهنما برای این منظور استفاده کنید. اما هنگامی که در تنظیمات فایروال قرار گرفتید، پورت های 2082 و SSL 2083 را برای اجرای cPanel باز کنید. توجه داشته باشید که اگر در مراحل قبلی فایروال را غیرفعال کرده اید، نیازی به باز کردن پورت ها ندارید.

برای دسترسی به whm از آدرس ip سرور به همراه پورت 2087 و برای دسترسی به سی‌پنل پورت 2083 را در مرورگر باز نمایید.

http://127.0.0.1:2087
http://127.0.0.1:2083
 

بعد از نصب نیار به تهیه لاسنس دارید که هنگام خرید باید آدرس ip سرور خود را وارد نمایید تا سی‌پنل برای شما فعال شود.


سوالات متداول

آیا می توانید سی پنل را روی اوبونتو نصب کنید؟

بله نه تنها می‌توانید cPanel را روی همه نسخه‌های اوبونتو نصب کنید، بلکه اوبونتو و سی‌پنل ترکیب بسیار خوبی با یکدیگر دارند و فرآیند نصب نیز نسبتاً ساده است. با این حال، توصیه می شود cPanel را بر روی آخرین نسخه اوبونتو که 20.04 است نصب کنید.


تفاوت بین cPanel و WHM چیست؟

آنها هر دو ابزارهای مدیریت میزبان سرور توسط یک شرکت هستند. داشتن آنها به طور همزمان بسیار مفید است و مدیریت سرورها را بسیار آسان تر می کند.


آیا سی پنل رایگان است؟

خیر. cPanel و WHM هر دو برای دسترسی به اشتراک نیاز دارند. هنوز مزایا بر هزینه ها بیشتر است. سی پنل با رقابت های زیادی از سوی جایگزین های رایگان روبرو است. هنوز هم به دلایلی صندلی خود را به عنوان انتخاب برتر حفظ کرده است.